Osteopaat in Zeeland

In 2003 ben ik gestart met de praktijk in Middelburg, Zeeland, nadat ik in 2002 het diploma osteopathie heb behaald aan de International Academy of Osteopathie in Gent. Ik heb daarnaast jaren in 2 groepspraktijken gewerkt in Zierikzee en Aardenburg (Eede) waar ik veel heb kunnen leren van de ervaring van mijn collega’s. Daarvoor heb ik 10 jaar als fysiotherapeut gewerkt, deels in Zwitserland en verder in Zeeland, maar mijn verwachtingen van het vak waren te hoog gespannen en ik vond in de osteopathie wat ik zocht: een brede benadering, holisme.

Mijn werkstijl wordt gekenmerkt door de invloed van de nascholing bij Frank de Bakker DO-MRO; zijn “Geïntegreerde Technieken” zijn een bron van inspiratie en helpen de behandeling inzichtelijk te maken voor degene die het ondergaat. Enige uitleg van de werkwijze wordt vaak gewaardeerd en als prettig ervaren. Deze methode maakt bovendien het “kraken” zo goed als overbodig.

Ik sta garant voor een professionele osteopathische aanpak van uw gezondheidsprobleem. Ik neem de tijd (een uur) om u te horen, te onderzoeken, te behandelen en u daarnaast inzicht te verschaffen in onze visie aangaande uw klacht. Kenmerkend voor de osteopathie is dat door de eigen benadering klachten soms tóch verklaarbaar en begrepen kunnen worden waar ze dat tot dan toe niet waren omdat bijvoorbeeld bloedbeeld, scan of foto steeds geen (verklarende) afwijkingen lieten zien.
Verder vind ik het belangrijk om over de grenzen van mijn vak heen te kijken en de samenwerking te zoeken waar dat gewenst is met andere disciplines. Ik ben me bewust van het feit dat ik soms het zoveelste adres al zijn. Naast de behandeling denk ik met u mee, geef ik soms voedings- of leefstijladvies of bepaalde oefeningen.

Tot 1 februari 2022 werd ik in de praktijk bijgestaan door Emke Erpelinck, we hebben 5 mooie jaren samen gewerkt. 9 maart is zij bevallen van een prachtige dochter. Tot nu toe is er nog geen vervanging gevonden.

* De letters achter mijn naam zijn van belang in verband met de vergoeding. Ze staan voor Diploma Osteopatie en het lidmaatschap van het register van osteopaten.

HOME

  • Sonja de Deckere